top of page
  • Forfatterens bildeStyret

YC prosjektet


YC prosjektet i Lillesand er en to ukers workshop i keramikk med Pottery Yacht Club som består av Carlo Lorenzetti, Martin Laforet, Lea Mestres, Thomas Ballouhey og Sigve Knutson. Dette er en gruppe kunstnere som alle har sine individuelle kunstneriske karrierer som hovedfokus, men har PYC som et sideprosjekt. Gruppen møttes under studier i Nederland og har flere ganger senere oppsøkt steder der stedets egenart blir et omdreiningspunkt. Denne gang er Lillesand i fokus. Gruppens vert Sigve Knutson sier følgende om prosjektet:


"Vi skal bruke keramikk som medium til å utforske temaer som samarbeid, reise, vessel, tradisjon og ikke minst Lillesands kysttradisjon. Vi skal lage en serie arbeider i keramikk som hver for seg representerer de individuelle kunstnerskapene og som utstilles som en gruppe. Vi vil arbeide med skulpturelle og semifunksjonelle gjenstander. Sjangeroverskridende og gradient av funksjonalitet gjennom arbeidene. Eksempler på tidligere arbeider: https://www.instagram.com/potteryyachtclub/?hl=en


Vi tar ofte utgangspunkt i funksjoner eller arketyper som for eksempel en vase eller askebeger. Temaet er jo denne gang Lillesand, men dette er også working holiday. Arbeid og ferie og hvordan det kan gå hånd i hånd".


PYC handler om mye: En vennegruppe samles på et nytt sted der opplevelser og oppdagelser gir inspirasjon til arbeid som gir kunstneriske resultater.


De vil under oppholdet i Lillesand bo på Saltholmen Fyr mens arbeidet vil foregå i kunstforeningens prosjektlokale, tidl. Rosenberg Barnehage.


Arbeidsperioden er 13.-29. mai. Arbeidene skal tørkes og brennes i den tidligere barnehagen. Produktene vil så bli med som en del av sommerutstillingen 2022. https://www.instagram.com/p/CdlZyj_MttN/...


Comments


bottom of page