top of page
  • Forfatterens bildeStyret

Sommerutstillingen 2022​ 25. juni – 31. juli

Oppdatert: 14. mai 2022Meta Hansen kulturhus. Åpent 12-15 hver dag (unntatt åpningsdagen). Åpning lørdag 25. juni kl 14. Kafé

Sigve Knutson​​​: skulpturelle objekter

Øyvind Sørfjordmo​​: maleri/skulpturelle objekter

Kommende sommer er vår lokale kunstner Sigve Knutson (f. 1991) vår hovedutstiller. Han stiller ut skulptur og andre objekter som i hovedsak utført i materialet tre. Skulpturene er arbeidet fram med motorsag i kunstforeningens prosjektlokale, tidligere Rosenberg barnehage, en nabobygning til Meta Hansen kulturhus. Sigve har med seg billedkunstner Øyvind Sørfjordmo (f.1987) som arbeider med maleri og skulptur. De er begge unge, lovende og er dermed representanter for en generasjon kunstnere som kunstforeningen ønsker å hjelpe fram.


I tillegg til arbeider fra disse to vil sommerutstillingen også bestå av verk fra kunstnergruppen Pottery Yacht Club der Sigve Knutson også er med. Han har invitert til en to ukers keramikkworkshop med fire kunstnervenner som møttes under studier i Nederland. Også dette arbeidet har foregått i kunstforeningens prosjektlokale.


Sigve har tross sin unge alder en rekke større separatutstillinger bak seg, er innkjøpt av Sørlandets Kunstmuseum og Haugar Kunstmuseum. I 2021 gjorde han sin første offentlige utsmykning ved Prinsdal Skole i Oslo. «Leik» er en 4 meter høy skulptur utført som en avstøpning i aluminium, og som inviterer til berøring og lek. Han mottok Arbeidsstipend for nyetablerte kunstnere for 2020-2022.


Vi ser med spenning fram til hans første utstilling i hjembyen Lillesand


Øyvind Storfjordmo (1987) bor og arbeider i Oslo. Hans abstrakte malerier har blitt sammenlignet med de sentrale aktørene innenfor det senmodernistiske maleriet i Norge, som Gunnars S. Gundersen, Lars Tiller og Håkon Bleken. Sørfjordmo arbeider også med skulptur i metall, også der i god modernistisk stil og med et sterkt slektskap med hans malerier. Hans skulpturer er intuitivt arbeidet fram, ofte i et såkalt funnet materiale fra avfallsdeponier eller containere

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page