top of page
  • Forfatterens bildeStyret

Sommerutstillingen 2020 20. juni – 26. juli

Oppdatert: 4. jun. 2020


Lillesand kunstforening

Sommerutstillingen 2020 20. juni – 26. juli

Meta Hansen kulturhus. Åpent 12-15 hver dag. Kafé

Johanne Marie Hansen-Krone maleri og litografi

Terje Roalkvam skulptur/veggobjekter

Kunstnerparet Johanne Marie Hansen-Krone (f.1952) og Terje Roalkvam (f.1948) har atelier og bosted i kunstnerkolonien på Ekely/Munchs hage i Oslo. De representerer svært ulike uttrykk i sine kunstneriske valg.


Johanne Marie Hansen-Krone viser maleri og litografi. Hun er opptatt av mennesker og menneskelige relasjoner. Hennes bilder viser sterke uttrykk der hun skildrer mennesker i rom. De framstilles halvt abstrakte og viser en verden av figurer som beveger seg mellom symbolske situasjoner og poetiske tilstander. En sammenstilling av figurer i ensom isolasjon eller tett samhørighet mennesker i mellom. De kan tolkes som allmennmenneskelige fortellinger, men også som helt personlige drømmer. I en alder av 34 år ble Hansen-Krone i 1986 tidenes yngste festspillutstiller i Bergen Kunstforening.

Terje Roalkvam arbeider med kontraster i materialer. Hans veggobjekter og skulpturer viser helt konkrete møter mellom industrielt produsert aluminium og ulike naturmaterialer.

De representerer harmoniske materialsammensettinger der valg av formkombinasjoner er like eller ulike. Arbeidene preges av et minimalistisk og til tider asketisk uttrykk som kan tolkes som en veksling mellom konflikt og balanse. De er utført med en presisjon og utsøkt perfeksjonisme som er sjelden. Gjennom en særegen følsomhet i valg av materialer og skulpturell utforming presenterer han skulpturelle veggobjekter hvor materialenes egenverdi står sentralt.

Lillesand kunstforening er svært glad for å kunne presentere kunstnerparet Hansen-Krone og Roalkvam som årets sommerutstillere.Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page