Styret
Sommerutstillingen 2015

Sommerutstillingen 2015
20.juni – 26. juli
Åpning lødag 20. juni kl 14
Årets utstillere:
Anne Siv Falkenberg Pedersen /Erlend Larsen
ERLEND LARSEN
Erlend Larsen bor og arbeider i Lillesand. Han er født i Oppegård i 1975 og har sin utdannelse fra Oslo Tegne og Maleskole, UIO-kunsthistorie, psykologi og religionshistorie, i tillegg et opphold i Telemarksbataljonen før fire år (BA) på Gerrit Rietveld Academiet i Amsterdam. Etter dette var han et år i New York som assistent for kunstneren Joshua Neustein før et lengere stipendopphold i Tyskland. Han representerer stor kunstnerisk bredde og arbeider med broderi, skrift, tegning, grafikk, video og installasjoner. Erlends broderiarbeider har de siste to år fått stor oppmerksomhet og hengt på veggene både på KODE i Bergen og Kunstindustrimuseet i Oslo som en del av utstillingen Nålens Øye. Dette har også ført til omtale med positivt fortegn i nasjonal presse. Erlend deltar også i Sørlandets Kunstmuseums jubileumsutstilling som åpner 18. juni.
Om sine broderier på glanset playboypapir sier han følgende: Mitt første forsøk var en pinlig affære. Det var ikke de lange bena, de innbydende blikkene, den nakne huden, de smale stripene med kjønnshår, eller runde brystene som gjorde meg usikker, det var disse sysakene jeg ikke kunne håndtere. Jeg hadde store planer og gode hensikter. Jeg ville kle på og dekke til, fylle tomme flater med et snev av intelligens. Kombinere mennenes drømmeverden med håndarbeid og tekstil, noe jeg den gang trodde var en anstendig og ufarlig kvinnesyssel. Jeg har behandlet de som objekter, med forsiktighet og respekt for å unngå å rive det skjøre, billige, glansede papiret. Jeg har brodert, langsomt, forsiktig og tålmodig, Jeg har laget blomster på faste bryster, sydd igjen veldreide rumper og i den grad det finnes kjønnsorganer er de ikke i bevegelse men sydd bom fast. Jeg har laget kjoler, telt ruter og kopiert bestemors roser og tenkt at gode ideer fortjener godt håndverk. Jeg har lært. Ting er best når de får være seg selv. Noen få velplasserte sting kan være vel så frekt som en hel kjole. Jeg lager broderi på papir. Det holder det.
ANNE SIV FALKENBERG PEDERSEN
Anne Siv er født i 1971 og bor og arbeider i Oslo. Hun har en sterk tilknytning til Lillesand der hun har tilbragt mange feriedager på familiens hytte. Hun har sin BA i Fine Art fra Kingston University, Storbritannia og MA fra Wincester School of Art, Spania/Storbritannia. I tillegg har hun kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Anne Siv Falkenberg Pedersen er innkjøpt av bl.a. DnB NOR, Kronprinsparets bolig, Skaugum og Haugesund billedgalleri.Hun arbeider hovedsakelig med maleri, acryl på lerret i store og monumentale formater i et abstrakt formspråk. Ofte utforsker hun grensene for hva et maleri kan være og hvordan det kan beholde dets særegne kvaliteter sammenstilt med andre uttrykk. Anne Sivs prosjekt dreier seg ofte om å skape en helhetlig opplevelse av rom og tematikk.
Den verden som kommer til syne i Falkenbergs bilder kan se uutholdelig ut fordi den rommer både lys og mørke, orden og kaos, historien og det nye, en levende organisme i tåke og knokler. Dette landskapet er ikke kartlagt men formet i ensomhet. (Erling Moestue Bugge 2012)
Anne Siv er knyttet til Galleri Semmingsen i Oslo.
Hun sier følgende om bildene sine: Maleriene tar utgangspunkt i egne erfaringer og opplevelser, de er personlige, men ikke private. Bildene har et overveiende abstrakt formspråk, men har en mengde komplekse kryssreferanser. Det er en tilsiktet kontrast mellom oppløselige og geometriske former, lik noe som hele tiden er på vei til å forvandles til noe annet. En kontinuerlig utveksling mellom orden og kaos. Maleriene er fargesterke, men også grafiske og har et fremtredende element av tegning i seg. Prosjektet mitt er ambisiøst i den forstand at det søker å si noe om den verden vi lever i. Over lang tid har jeg arbeidet med felles menneskelige fysiske, psykiske og spirituelle prosesser som sentral tematikk. Dette innebærer en arkeologisk og personlig tilnærming til eget sinn og kropp, med en uforbeholden nærhet samtidig med en observerende distanse. Shamanistiske tradisjoner, yoga og mytologi er startpunkter for meg, men mer som antydning og referanse enn bokstavelig innhold i bildene. Dette er selvfølgelig et subjektivt syn, men som gjennom det personlige og subjektive søker å også si noe om det universelle alle mennesker tar del i. ( jfr. Carl Jung ) Jeg bruker bevisst flere ulike formspråk flettet i hverandre, slik at billedflaten kan oppleves som kontrasterende verdener. Med et skjevt blikk kan maleriene tidvis virke som en støyende blanding av ekspresjonisme og Hilma af Klint.