top of page
  • Forfatterens bildeStyret

Sommerutstillingen 2011 – TRANSIT


Årets sommerutstilling : 25. juni – 24. juli


Inviterte kunstnere:


Peter Esdaile           maleri/grafikk Ingri Egeberg           maleri/grafikk Asle Nyborg             maleri /grafikk Astrid Nondal           maleri Børre Larsen            skulptur/innstallasjon


Utstillingen åpnet 25. juni 2011:


Lørdag 25. juni var en rekke kunstinteresserte igjen på Meta Hansens hus og fikk møte engasjerte kunstnere og kunsten deres. Utstillingen er åpen til 24. juli , og det er åpen kafe`i utstillingens åpningstider.


Les artikkel fra Lillesandsposten HER
Om kunstnerne:

Peter Esdaile har en sterk tilknytning til Lillesand og Kragsøya der familien hadde sitt sommerhus i mange år. Han er som kunstner stadig utforskende og uredd i forhold til nye teknikker og formspråk. Hans bilder betegnes som nyskapende og fantasieggende. I sine bilder uttrykker han seg like naturlig innenfor et abstrakt som et figurativt billedspråk, og han veksler mellom å arbeide med maleri, grafikk, relieffer og skulptur. Han har hatt en mengde separatutstillinger og utsmykkingsoppdrag bl. a. på flere cruiseskip.


Astrid Nondal er knyttet til Galleri Haaken i Oslo. Hun er maler og i bildene sine tar hun gjerne utgangspunkt i naturen, men de endelige scenene befinner seg i grenselandet mellom naturromantikk og surrealisme. Dette skaper en spenning i uttrykket som maner til ettertanke. Nondal frir seg fra dermed fra et tradisjonsbundet naturlyrisk maleri. Nondal er innkjøpt av en rekke private og offentlige samlinger bl. a. av Statens utsmykkingsfond, nå KORO til Universitetet i Agder.


Asle Nyborg har tidligere deltatt på sommerutstilling i Lillesand  Han er knyttet til Galleri Brandstrup i Oslo og har bl.a. deltatt årlig på utstilligen Norske Bilder siden 2000. Nyborg arbeider med et fotobasert maleri der bokstaver, ord eller deler av ord ofte står skrevet over svart-hvitt fotografier som er overført til lerret. Tekstene og fotografiene blir dermed som spor eller antydninger om noe og trer fram bak et “skimmer”, som om alt i bildene er på vei til å bli lyst opp, – hva er virkelighet og hva er illusjon?


Ingri Egeberg har også en sterk tilknytning til Lillesand der familien har tilbrakt mange sommerferier på hytta på Justøya. Hun  er både billedkunstner og forfatter og bor og arbeider i Bergen. Det er den eminente streken eller strøket som er karakteristisk for uttrykket i hennes bilder. Egeberg har hatt separatutstillinger og deltatt på kollektive utstillinger i inn- og utland siden 1976 og er innkjøpt og representert ved flere samlinger og museer i tillegg til kunstneriske utsmykkinger på institusjoner, skoler og private bedrifter.


Børre Larsen har tilbragt mange sommerferier i Lillesand. Han karakteriseres som en multikunstner som kjennetegnes med sine små skulpturer og innstallasjoner som ofte består av oppfinnsomme og lekne sammenstillinger av ulike objekter. Ofte følges disse av kommenterer med tekster og betegnelser med mye humor som kan være både ironisk, underfundig og vekke både latter og forundring. Han har hatt en rekke separatutstillinger, bl.a. på Astrup-Fearnley museet i Oslo.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page