top of page
  • Forfatterens bildeStyret

KULTURUKE 12. - 16. november

Et samarbeid mellom Lillesand Kunstforening, Lillesand Hotel Norge og Lillesand Kirkeakademi


Vi inviterer dere til et variert program med foredrag, musikk, billedkunst og god mat. Hold av dagene!

PAUL LEER-SALVESEN

Dato: 12. november kl 19:30

Sted: Meta Hansen kulturhus

Inngang: 100,-


Paul Leer-Salvesen, Teolog og professor ved Universitetet i Agder


«Fremtidsfrykt – fremtidshåp»


Lillesand Kirkeakademi i samarbeid med Lillesand Kunstforening og Lillesand Hotel Norge.

Musikalsk innslag ved Indre Blindleden


ASBJØRN RIBE

Dato: 15. november kl 19:00

Tid: Konserten starter kl 21. Middag fra kl 19

Sted: Lillesand Hotel Norge

Konsert med Asbjørn Ribe og bespisning på Lillesand Hotel Norge.


Et samarbeid mellom Lillesand Kunstforening, Lillesand Kirkeakademi og Lillesand Hotel Norge.


Asbjørn Ribe er tidligere kjent som musiker i band som Jim Stärk og Number Seven Deli. Han skriver viser, spiller dem inn som popmusikk, og fremfører dem som om hver kveld var den siste.


Ribe har vært A-listet på NRK P1 med flere singler og har en stadig voksende fanskare. Han slapp sitt fjerde studioalbum «blått & grønt & gult» i mars 2019.

Albumet inneholder bidrag fra flere anerkjente musi- kere som Thom Hell, Jonas Alaska og Marte Wulff, og mottok strålende kritikker.


Billetter kan kjøpes i resepsjonen og på Ticketmaster

  • Kun konsert: kr 275.-

  • Hamburgertallerken og konsert på reserverte plasser: kr 474.-

  • 3 retters middag og konsert på reserverte plasser: kr 765.-


JULEUTSTILLINGEN ÅPNER

Dato: Lørdag 16. november kl 14:00

Sted: Meta Hansen kulturhus


Velkommen til utstillingen TOITRE


PATRICK HUSE Imagine wood

TOLLEF THORSNES Stammespråk


Meta Hansen kulturhus, Lillesand

Åpent lørdager og søndager 12-15


PATRICK HUSE (1948) arbeider som billedkunstner og grafiker. Han befinner seg i skjæringspunktet mellom kunst og antropologi. Hans seneste fargesterke tresnitt og andre utstilte treobjekter understreker en interesse for landskapet som et sentralt tema for ulike fagområder.


Imagine Wood

En grunnleggende forutsetning for å forstå kultur er forholdet mellom sted og landskap. En kompleks kultur er representert i et fysisk, mentalt og sosialt landskap. Både landskap og kultur har store interne forskjeller hvor forståelse er individuelt avhengig. Historie, minne og mening vil alltid være nedfelt både i kultur og landskap.

Landskapet i seg selv, både det kultiverte og det ukultiverte er hele tiden i end- ring sammen med vår egen erfaring og sosiale forståelse. Landskapet inneholder en evigvarende prosess fra plantene på marken til kontinentale endringer. I forhold til menneskets levnetsløp framstår landskapet hovedsakelig som tilsynela- tende stabile former.Virkeligheten er at dette landskapet er i en endeløs for- andring og aldringsprosess. Naturen, mennesket og landskapet er deler av dette fellesskapet enten vi erkjenner det eller ikke. Den resonansen som landskapet eller naturen representerer kan synes vanskelig å gjenkjenne i det «moderne» samtidige samfunn. Med dette som bakgrunn har det vært naturlig å bruke et organisk materiale som utgangspunkt.

Tilnærming til landskapet. Huse har i hovedsak hatt landskap og natur som omdreiningspunkt i hele sin kunstneriske virksomhet i nærmere 50 år. I stor grad har denne interessen vært basert på en økende verdsettelse av det politiske aspektet ved landskap, og dets ideologiske betydning og effekt. Imagine Wood kan sees som en tilnærming til eller en undersøkelse av landskapet som en egen verdi uavhengig av menneskelig nytteverdi.


TOLLEF THORSNES (1965) er oppvokst i Oslo og bor på Nøtterøy. Thorsnes er kunstner og dosent i kunst og håndverk ved Universitetet i Sørøst- Norge og arbeider omfattende med kunstnerisk utviklingsarbeid.Temaer han er opptatt av er verdighet, massemigrasjon, identitet, forvaltning og miljø. Den siste separatutstillingen i Sandefjord kunstforening høsten 2018 hadde fokus på klima- krise, verdighet og massemigrasjon. Ofte arbeider Thorsnes stedspesifikt med pro- sjekter også utenfor gallerirommet, senest på Veierland sist sommer med prosjektet The one who gives has taken. I det internasjonale samarbeidsprosjektet «Kunstled 2019,» produsert av Vestfold kunstsenter, hadde Thorsnes arbeidsstipend sammen med den islandske kunstneren Jóna Hlif Halldórsdóttir.


Thorsnes arbeider med materialenes uttrykksmuligheter, både visuelt, taktilt, for smak og hørsel. I den forbindelse kobles ofte form, materialitet, skriftlig tekst og handlingsobjekter i samspill med sosiale situasjoner. For tiden er arbeidene hans også å se på HaugarVestfold Kunstmuseums Metafysica og Peregrinus i Botne kirke.


STAMMESPRÅK

Ingen verdighet ingen nåde Først var Ordet Lyset og Vannskillet Så kom Treet Det følger oss fra vugge til grav Gir luft, liv og rom mens det teller år og lagrer spor
Underveis ingen grenser
Stammer vokser og spres I overganger øker spenningene Verdigheten settes på spill Det kjennes til margen Margsprekker går til kjernen Det skaper åpninger Tilbake står sprekker i fasaden
Ingen kjerne ingen fragmenter
Å ta på tre kan være som et godt håndtrykk Å lukte treet kan åpne minners gjemmesteder Å høre treet kan være som lyden av tid Å se treets tegninger kan være som å skue et uendelig univers Trærnes evige syklus Ta og gi

Tollef Thorsnes


 


Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page