top of page
  • Forfatterens bildeStyret

Juleutstillingen 20. Nov – 12. Des

Oppdatert: 8. nov. 2021

Du inviteres til åpning i Meta Hansen kulturhus, Rosenberggate 11, lørdag 20. november kl 14.00 Åpent lørdag og søndag 12 – 15


Juleutstillingen 2021, åtte veteraner tilknyttet Lillesand


Agnete Erichsen bor og arbeider i Høvåg. Hennes arbeider er i hovedsak konsentrert rundt maleri og tegning, men hun har også deltatt i flere sjangeroverskridende samarbeidsprosjekter. Erichsen var aktiv i kunstgruppen N.N.N. på 80-tallet, og har deltatt i viktige utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. (Uteksti, Oslo, Kunst in Norwegen Heute, Aachen, On trial, F-15/ Jerevan, Blodig alvor, Bergen, Between Art and Religion, London) Erichsen har også gjort flere kunstprosjekter i samarbeid med andre, eksempelvis I sammen, UIA/Høvåg, 2014.. Hun er innkjøpt av Norsk kulturråd, Kristiansand kommune, Oslo kommunes kunstsamlinger, Sørlandets Kunstmuseum og Nasjonalmuseet.


Astrid Mørland er siste tilvekst til kunstmiljøet i Lillesand. Hun arbeider med bilder og installasjoner som har referanser til surrealisme og gåtefulle sammenstillinger fra drømmenes verden. Lenge har hun hatt kjolen som tema der den presenteres i vekslende materialer og danner et grunnlag i mange av hennes verk. Den lille jentas kjole blir en metafor som kan vise dette plaggets uskyld og som peker på det skjøre og forbigående. Astrid har stilt ut i Lillesand en gang tidligere og hun er innkjøpt av Haugar Kunstmuseum, Bomuldsfabriken Kunsthall og Sørlandets Kunstmuseum.


Barbro Raen Thomassen har vært knyttet til Lillesand kunstforening i en årrekke. Hennes kunstnerskap representerer stor faglig bredde der hun arbeider med skulptur, installasjon, land-art, tegning og video. Hun er en aktiv utstiller i inn- og utland, bl.a. deltatt på European Cultural Centre biennaleutstilling i Venezia 2019, deltagelse i økoutstillingen What du we care about? i Beijing, Hefei og Kunming 2019. Flere av hennes arbeider er innkjøpt i offentlige rom, sist to skulpturer til Dronning Ingrids hage, en demenslandsby i Oslo.

Hun er også invitert tilåpningsutstillingen i nye Nasjonalmuseet 2022. Hun har vært styremedlem, leder og utstiller i Lillesand kunstforening i 1992, 1995 og 2014. To ganger sammen med Ronald Jakobsen, sist i 2014.


Frank Brunner er fra Høvåg i Lillesand og har stilt ut i kunstforeningen tre ganger tidligere, sist i 2016 der deler av utstillingen ble vist i Lillesand rådhus og på Saltholmen fyr. Brunners motivalg kretser rundt mennesker og dyr i både urbane og naturliknende settinger.

I mange av sine øyeblikksskildringer bruker han ofte vannets speilvirkninger av lys og himmel. I New York avbildet Brunner spaserende mennesker der han utnyttet vannpyttenes speileffekt. Grafikk er en viktig del av Brunners kunstnerskap og han arbeider med stor håndverksmessig presisjon med litografi og etsning. Ikke sjelden blander han ulike grafiske teknikker i ett og samme trykk, noe som forsterker det visuelle uttrykket


Ronald Jakobsen er en kjent billedkunstner i Lillesand og har stilt ut i kunstforeningen flere ganger, sist i 2014 sammen med Barbro Raen Thomassen. Han er tegner og illustratør, men er mest kjent for sine malerier og grafiske arbeider som akt og stilleben eller med motiver fra lokalmiljøet i Lillesand, sett fra havna mot Saltholmen eller fra innseilingen mot byen. Han blir av mange karakterisert som Lillesands egen impresjonist, en stemningsmaler med sans for de vare nyanser og en finstemt koloritt. Ronald viser også en utstilling i Galleri Heer i Oslo i tiden 6. november – 21. november d.å.


Ruth Elisiv Ekeland bor i Homborsund og har atelier på Odderøya i Kristiansand. Hun byg­ger sine bilder på et kom­plekst og stramt vis. En fo­ku­sert grund­ig­het pre­ger hen­nes pro­duk­sjon. Hun set­ter i en rek­ke ar­bei­der sam­men stripe- og rute­for­ma­sjoner med en ut­for­skende til­nærming til far­ge­nes mu­li­ghe­ter. Hennes arbeid med fargeproblematikk, knyttes subjektive følelser til opplevelsen av farge og møte mellom farger. I tillegg utforsker hun mulighetene som ligger i komposisjon av horisontale monokrome felt som arbeider i sam­spill med hver­andre. Hun er innkjøpt til private og offentlige samlinger, bl.annet KLPs kunstsamling, Nordnorske Kunstmuseum, Tromsø og Städtische Galerie Karlsruhe, Tyskland.


Sidsel Hanum bor og arbeider på Borøya, Tvedestrand. Hun er en av landets mest markante og profilerte keramikere. Hun har drevet verksted siden 1980-tallet og Borøy Kunsthandel fra 1995 sammen med Arve Rønning. Hanum har i flere år forsket på leiras muligheter og begrensninger. Hanum har gjort seg bemerket med sitt arbeid med horninger som er komplisert og tidkrevende. Med horningsteknikken bygger hun opp objektene i tynne lag med tråder av flytende leire. Inspirasjon henter hun fra naturen. Hun er innkjøpt av en rekke offentlige samlinger. Hun ble tildelt Aust-Agder fylkes kulturpris samt Kunsthåndverksprisen i 2010. Sidsel stilte ut i Lillesand i 2018 sammen med Ronald Jakobsen.


Tom Lid bor og arbeider i Høvåg. Han har et variert og omfattende kunstnerskap bak seg, men definerer seg som maler, som abstrakt ekspresjonist. Lid har deltatt på flere store mønstringer både nasjonalt og internasjonalt. (27 unge malere, Ny norsk ekspresjonisme, Borealis og Kunst in Norwegen Heute, Blodig alvor). Lid var festspillutstiller ved De internasjonale kirkefestspill i Kristiansand I 2002. Offisiell jubileumsutstiller ved 150-årsjubileet for Edvard Munch (2013), Galleri Ask. Blant hans seneste utstillinger kan nevnes: Game of life IV, Kristiansand Kunsthall (2019) og separatutstillingen SAVN, Sørlandets Kunstmuseum 2020. Tom Lid er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd, Sørlandets Kunstmuseum, Oslo kommunes kunstsamlinger, Trondheim kunstmuseum, Stenersens samling og Kunstsamlingene ved UIA.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page