top of page
  • Forfatterens bildeStyret

Førjulsutstillingen 2010


Lørdag 20. november kl. 14 åpnet Lillesand kunstforening årets førjulsutstilling. Utstillingen viste arbeider av fem kunstnere  som presenterte seg på ulike måter.

Reidar Rudjord er nestor blant utstillerene. Han er grafiker og maler, og debuterte på høstutstillingen i 1955. Han har studert grafikk i Firenze, Amsterdam og Paris, og har gjort en stor innsats som grafiker. Han har holdt en lang rekke separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger. Rudjord er representert ved flere offentlige samlinger i Norge. Rudjord har gjennom sin kunstnerkarriere vært trofast mot myrlanskapet. Han formidler dette på sin særegne måte.


Lars Roger Furnes er en fabulerende kunstner. Hans malerier karakteriseres av en symbolsk billedverden, noe som kan forståes på bakgrunn av at Furnes også er forfatter. Han sier at han driver et fruktbart vekselbruk mellom å skrive og å male. Et bilde kan føre til et dikt og omvendt. Kunstnerens koloritt er avbalansert og vakker, han er en skjønnhetssøkende kunstner. Sin kunstutdannelse har Furnes fra Oslo, Berlin og Paris. Han har holdt separatutstillinger, deltatt på gruppeutstillinger. Hans arbeider er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner.


Bibiche Mourier er av veteranene innenfor norsk kunsthåndverk og hennes keramiske arbeider kjennetegnes ved en svært særegen og personlig stil. I 1975 var hun en av fire kunstnere som startet kunstnergruppen Villvin i Risør, og har siden da hatt eget verksted i byen. Hun har hatt flere større utsmykkingsoppdrag og mottatt flere stipendier. Mourier har også vært knyttet til Porsgrunn porselenfabrikk som designer.


Anne – Karine Solgaard er smykkekunstner og arbeider med ulike metaller og innslag av varierte materialer. Hun tilhører kjernen ved Bærum kunsthandverk, der hun er en av tre faste smykkekunstnere. Hun har deltatt på en rekke kunstutstillinger, og er bla representert på Vestlandske kunstindustrimuseum sin permante utstilling.


Eva Marit Edwardsen er utdannet gullsmed og har i en årrekke arbeidet fra eget verksted i Kristiansand. Hennes arbeider kjennetegnes med et stramt og personlig uttrykk. Edwardsen har gått i gullsmedlære hos smykkekunstneren Lise Schønberg og har utdanning i San Francisco.  Hun har vist sine arbeider på en rekke utstillinger i Norge og har også deltatt på kollektivutstillinger i Nederland.


Lillesand kunstforening ønsker alle velkommene til årets utstillingen som vi mener er både mangfoldig og vakker. Den har etablert seg som et hyggelig og tradisjonellt innslag i førjulstiden.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page