top of page
  • Forfatterens bildeStyret

FØRJULSUTSTILLING: 16. november – 15. desember

Utstillingen TOITRE

PATRICK HUSE: tresnitt, treobjekter

TOLLEF THORSNES: treobjekter


Åpning lørdag 16. november kl 14

Meta Hansen kulturhus, Lillesand

Åpent lørdager og søndager 12-15
Patrick Huse (1948) arbeider som billedkunstner og grafiker. Han befinner seg i skjæringspunktet mellom kunst og antropologi, og hans tresnitt har landskap og landskapstolkning som omdreiningspunkt. Deler av hans kunstneriske arbeid går i retning av et mer konseptuelt og bearbeidet uttrykk. Hans seneste fargesterke tresnitt og andre utstilte treobjekter understreker en interesse for landskapet som et sentralt tema for ulike fagområder.

I stor grad har denne interessen vært basert på en økende verdsettelse av det politiske aspektet ved landskap, og dets ideologiske betydning og effekt. Som grafiker arbeider han i dag med photogravure og tresnitt. Tresnitt har landskap og landskapstolkning som omdreiningspunkt.


Utstillingen viste tresnitt, treobjekter og tegninger.


Tollef Thorsnes (1965) er oppvokst i Oslo og bor på Nøtterøy. Thorsnes er kunstner, og dosent i kunst og håndverk ved Universitetet i Sørøst-Norge og arbeider omfattende med kunstnerisk utviklingsarbeid. Temaer han er opptatt av er verdighet, massemigrasjon, identitet, forvaltning og miljø. Den siste separatutstillingen i Sandefjord kunstforening høsten 2018 hadde fokus på klimakrise, verdighet og massemigrasjon. Ofte arbeider Thorsnes stedspesifikt med prosjekter også utenfor gallerirommet, senest på Veierland sist sommer med prosjektet The one who gives has taken. I det internasjonale samarbeidsprosjektet «Kunstled 2019,» produsert av Vestfold kunstsenter, hadde Thorsnes arbeidsstipend sammen med den islandske kunstneren Jóna Hlif Halldórsdóttir.


Jeg arbeider med materialenes og tingenes tause tale. De har uttrykksmuligheter både visuelt, taktilt, for smak og hørsel. Ofte kobler jeg materialitet, skriftlig tekst og handlingsobjekter i samspill med sosiale situasjoner.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page